Saturday, 14 June 2014

VIVIX SHAKLEE





Hari ni tetiba rasa semangat nak update blog nak cerita pasal vitamin VVIP ni iaitu VIVIX SHAKLEE. Mesti korang tertanya- tanya pebende lak ni vivik???? Meh sini mak jemah nak ajar ...aku dah update pasal VIVIX ni korang tak baca siap hahaha....




ni lah rupanya botol VIVIX nyer......kelaskan...


Apa kandungan vivix ?
  • Apa yang terkandung dalam vivix terdiri dari muscadine grape,purple carrot,elderberry dan polygonum cuspidatum.Dekat sini aku cerita pasal anggur muscadine jelah.Kandungan utama dalam vivix ni adalah Resveratrol.
Apa itu resveratrol.....
  • Resveratrol sejenis anti oksida yang terdapat dalam buah anggur.anti oksida mengelakkan sel badan dari berkarat.
  • Resveratrol banyak terdapat dalam buah anggur paling banyak dalam kulit buah anggur.Ia asalnya berfungsi untuk mengelakkan buah anggur dari diserang kulat atau fungus.Dalam bebanyak spesies buah anggur anggur jenis muscadine mempunyai tahap resveratrol yang tinggi.



nilah anggur muscadine tu kalau nak tahu ......besarkan


  • Anggur yang hidup di kawasan lembap lebih tinggi kandungan Resveratrolnya berbanding anggur yang hidup dikawasan kering.Ini kerana bila anggur tu hidup di kawasan lembap sepatutnya ia cepat rosak atau berkulat.Jadi anggur muscadine ni nak survive ia terpaksa hasilkan banyak lagi resveratrol.


  • Yang ada kat pasaraya kat malaysia tu selalunya bukan jenis anggur muscadine.Sebab tu nampak lainkan anggurnya.Sebiji anggur muscadine ni bersaiz sebiji buah golf dan mencecah harga hingga RM 100.

Jadi kesimpulannya kita pun susah nak cari anggur muscadine ni kan so apa lagi kita makan VIVIX semua ada dalamnyer......simple.....

OK nanti aku cerita apalagi kandungan vivix dan khasiatnyer.......nanti muntah lak baca bebanyak.
entri bersambung........

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:


Siti Rasyidah binti Abdul Jalal


♥ sms/whatsApp: 012-6225630
♥ Emel : fasyina90@gmail.com 
♥ Fb: www.facebook.com/vitaminlovinit

Monday, 5 May 2014

MEALSHAKE SHAKLEE

                                




Hah nak cerita pasal mealshake shaklee sebab bulan mei ni promo mealshake...ini cerita baik untuk ibu di luar sana sebab untuk anak yang susah makan pil vitamin boleh bancuh mealshake lagipun perisa vanillanya memang sedap.Mealshake bukan untuk kanak - kanak sahaja baik untuk seisi keluarga lagi2 yang nak tambah berat badan tu.

Macam saya memang bagi anak saya mealshake setiap pagi sebb yerlah kadang2 tak sempat buat sarapan umtuk dia...just campur sikit dalam susu dah siap dah.Anak kita kan sekarang hantar ke nursery mudah berjangkit dengan kanak- kanak yang lain jadi untuk pastikan mereka kekal cergas inilah jawapannya mealshake.Tambahan pula mealshake ni sesuai untuk kanak - kanak yang ada G6PD.





 

5 Kebaikan mealshake untuk kanak-kanak yang ibu patut tahu adalah:


  1. Kurangkan Ekzema
  2. Untuk Tumbesaran
  3. Untuk Perkembangan Minda
  4. Untuk Tingkatkan Selera Makan anak
  5. Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu
  6. Untuk Anak kekal aktif
  7. Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
  8. Meningkatkan berat badan anak
  9. Membantu anak fokus
  10. Membantu kurangkan kekerapan asthma
  11. Mengatasi masalah sembelit pada anak
  12. Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1
  13. Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti
  14. Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi
  15. Supplement yang sangat mudah disediakan, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu






Aturan makan :
Sekali sehari sesudu kecil campur dengan susu.

Harga :
WM : RM 113.75
EM  :  RM 121.25

WASSUP SYIDAJALAL
0126225630



Saturday, 3 May 2014

GLA SHAKLEE

GLA SHAKLEE


Hari ni nak cerita pasal GLA SHAKLEE ...korang mesti pening kalau kitaran darah haid korang tak menentu.Lepas tu pergi klinik ker jumpa doktor cakap hormon lah tu bagi ubat EPO.Balik google EPO apa nak makan ek.....google punyer google hah jumpa GLA SHAKLEE.Pebende lak Shaklee ni..Jadi bacalah sampai habis kalau tak mana tahu.....

Sebab aku jatuh cinta dengan SHAKLEE sebab GLA nilah.Satunyer vitamin yang mula2 aku makan ada setelah lama aku tak makan vitamin tambahan.

Pengalaman aku makan sendiri memang best sebab aku ni menghadapi kitaran haid yang tingtong jadi bila makan gla ni kitaran haid jadi ok...tambahan gla ada vitamin e kulit pun jadi cantik.Lagi satu kalau melibatkan hormon nafsu makan kita mesti tak hingat bila kita makan gla ni takdelah rasa nak makan jer lapar jer.Bila kitaran haid dah tetap senang nak kira waktu subur dan dengan IzinNya InshaAllah kalau nak hamil akan dikurniakan rezeki....aminnn.... 

GLA SHAKLEE adalah :

Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E
GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.
Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan
Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid.
Tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 


Kebaikan GLA Complex Shaklee :

· Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
· Meningkatkan kesuburan.
· Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
· Membantu dalam menangani menopause.
· Menguatkan kuku & rambut.
· Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
· Membantu menangani ekzema.
· Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
· Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
· Menguatkan immuniti badan.
· Memperlahankn process penuaan.
· Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
· Mengawal kencing manis
· Mengawal kolesterol.
· Bagus untuk saraf.


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:



Siti Rasyidah binti Abdul Jalal

♥ sms/whatsApp: 012-6225630
♥ Emel : fasyina90@gmail.com 
♥ Fb: www.facebook.com/vitaminlovinit

Wednesday, 26 March 2014

MACAMMANA SAYA BOLEH JATUH CINTA DENGAN SHAKLEE


hai korang....

akak nak cerita macam mana akak boleh menjadi ahli shaklee ni...semua bermula sebab kesuburan terus untuk kesedaran pentingnya kita menjaga kesihatan....

akak berkahwin pada1.1.2006.....jadi kalau dah berkahwin mestilah impikan zuriat jadinya seperti pasangan lain tunggu jerlah tanpa memikirkan apa - apa.....setelah tiga bulan lepas tu akak disahkan mengandung....gembira tak terkata....tapi langit tak selalu cerah ...lima bulan pregnant aku mengalami bleeding....adoyai somethingwrong ni bila scan tengok ader fibroid....apake benda la pulak ni....dari masa ke masa fibroid tu semakin membesar sehingga ditahan ke wad....ambil injection pun tak mengecil fibroid yang ada tu....sakit tak terkata...bila doktor benarkan balik lagi teruklak bleeding tu....datang hospital disahkan gugur....redha ketentuan Illahi tetapi fibroid yang ada tidak mengecil malah menekan pundi kencing ....jalan pun terbongkok bongkok tau....terpaksa diberi ubat tahan sakit....lama2 tak tahan doktor kata kena operate......kecik besar kecik besar je hati masa tu....yerlah tak pernah2 nak kena macam tu...... 


 
ini lah rupanya fibroid tu

dulu tak tahu pun nak cari supplement ke rawatan lain untuk buang fibroid tu....jadi bila doktor suruh bedah....bedah jerlah....kalau tahu ada shaklee ni dah lama dah makan...tapi tak pe redha sahaja....

 selepas mempunyai cahyamata seorang .....Alhamdulillah....untuk kembali pregnant berusaha untuk anak kedua...tapi hanya Allah sahaja yang tahu.....diuji sekali lagi....setelah dipinjamkan sekejap nikmat wanita mengandung gugur kali kedua....tambahan lagi aku di suspect menghidap penyakit hyperplasia and no atypia....saya pun faham sikit jer penat google sana sini....korang google lah sendiri.....yang penting ia melibatkan rahim...apa perasaan mesti
sedih sesangat.....wa...wa...wa....



ni fibroid aku......ngeri


ni lah produk aku amalkan


ni boleh consume untuk kesuburan


disebabkan itu akak berazam untuk menjaga kesihatan dan mengamalkan supplement yang bagus yang telah diuji iaitu SHAKLEE.....

masalah yang aku selalu hadapi ialah period yang tidak betul cycle yang panjang.Lagi satu antara period akan datang mesti diselitkan period yang keluar sikit....doktor suggest EPO...puas google tiba2 berminat dengan SHAKLEE lagipun adanya Puan Melissa mypharmacists senang nak tanya.....seelah dua botol saya consume GLA SHAKLEE istiqamah dapat cycle period yang elok dan berjaya pregnant tapi kandungan tak kuat gugur (nak makan set Shaklee untuk ibu selalu gugurlah akan datang...hehe...).....so jadilah ahli  untuk berkongsi masalah yang sama.......

 tapi jangan salah paham yer Shaklee bukan ubat magic yang boleh menyembuh atau merawat penyakit tapi shaklee adalah
suplemen atau makanan tambahan ialah sesuatu yang membekalkan nutrien kepada tubuh yang mana jika tidak mengambilnya, tubuh tidak mencapai kuantiti yang mencukupi.

jadi kalau korang rasa nak share nak tanya akak sedia membantu......kita berusaha segalanya terletak di tangan Allah....doa pun penting banyakkan berdoa....bukan nak cari keuntungan semata- mata ( tapi kalau ada apa salahnyer kiki....) tapi terpanggil untuk berkongsi kebaikannya.....ingat duit bukan segalanya tapi nikmat yang besar ialah kesihatan dan ketenangan diri....




shaklee distributor id 1125130
wassup/wechat/pm syida 0126225630
facebook : fasyina90@yahoo.com




PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA




assalammualaikum.....





Saya SITI RASYIDAH (panggil syida jer) sah menjadi pengedar shaklee anda.....saya sudah mencubanya dan merasai pengalamannya.....anda bagaimana....saya sedia membantu dan menjawab segala kemusykilan anda InshaAllah.......bersama kita merasai manafaatnya....

Saya sudah pun bekeluarga mempuyai seorang anak.
Bekerja di sektor kerajaan sebagai pembantu farmasi...dengan serba sikit pengalaman dan ilmu sedikit dalam perubatan InshaAllah  dapat saya kongsikan dan bantu anda.

sekiranya berminat menjadi ahli boleh bertanya dan hubungi saya segera.Bnyak manafaat nye selain menjana pendapatan dapat membantu keluarga belajar erti bersyukur dan rezeki yang datang dariNYa.

hubungi syidajalal 0126225630



tanya apa jer pun nak tanya saya sedia membantu